ro    en

Cromoterapia

 
Bagheta magica a culorilor
Culoarea  poate aduce in sufletul nostru bucurie sau tristete, caldura sau raceala, agitatie sau liniste.
 
Iată acum, pe scurt, câteva din efectele şi indicaţiile fiecărei culori (din cele 7 fundamentale):

Roşu: creşte voinţa, curajul, dinamismul, tensiunea arterială; dă o senzaţie de căldură şi incită la acţiune. Se recomandă în caz de anemie, stări de slăbiciune, depresie, paralizii, viroză respiratorie, tuberculoză. Nu va fi utilizată în caz de inflamaţii sau de către persoanele colerice, iritabile, foarte stresate.

Portocaliu: aare efect de combatere a oboselii şi a spasmelor, este un bun stimulent respirator şi digestiv, are virtuţi afrodiziace. Se recomandă în caz de astm bronşic, bronşite, reumatism, spasmofilie, rahitism, debilitate mentală, isterie, gută, amenoree, stări de stres, frigiditate.

Galben: este un bun stimulent al sistemului nervos şi al digestiei. Se recomandă în cazul afecţiunilor ficatului şi ale vezicii biliare (în medicina populară românească, se foloseau pentru bolile de fiere şi ficat plante cu flori galbene), colită, constipaţie, parazitoze intestinale, boli de piele, edeme, balonări şi indigestie, migrene, oboseală psihică. Nu se recomandă în caz de febră sau inflamaţii.

Verde: excelent calmant, relaxant, combate stresul şi ne ajută să ne eliberăm de ideile obsesive, scade tensiunea arterială. Se recomandă în caz de tumori (cancer), hipertensiune arterială, cefalee, nevralgii, insomnie, ulcer.

Albastru: este un bun imunostimulent, ajută la refacerea ţesuturilor şi celulelor. Se recomandă în special în caz de infecţii cu bacterii şi virusuri, febră, vărsături, arsuri, inflamaţii, înţepături de insecte, migrenă, diaree, insolaţie şi bufeuri de căldură (la menopauză), dureri de dinţi, dureri menstruale.

Indigo: ajută la interiorizare, purifică sistemul circulator, stimulează activitatea tiroidei şi paratiroidelor, este antialgic. Se recomandă în caz de idei obsesive, convulsii, halucinaţii, psihoze, boli ale nasului şi urechilor, sinuzite, astm bronşic.

Violet: stimulează imunitatea şi sistemul nervos, ajută la dezintoxicare, îndepărtează agresivitatea şi frica, oferă inspiraţie artistică înaltă. Se recomandă utilizarea sa în caz de celulită, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, tulburări psihice, nevroze, epilepsie, enurezis, insomnie, rahitism, intoxicaţii cronice.

La SPA BELVEDERE vei avea parte de beneficiile cromoterapiei in toate spatiile de ralaxare.